Joulupuu-keräyksen lahjoitusvaroja ohjataan avunsaajille ensi vuodesta alkaen yhteistyössä S-Busineksen kanssa

 

Joulupuu-keräys kitkee lasten ja nuorten eriarvoisuutta ja pyrkii siihen, että yksikään lapsi tai nuori Suomessa ei jää ilman joululahjoja. Tämä mahdollisestaan vuosittaisella Joulupuu-lahjakeräyksellä sekä verkossa toteutettavalla eJoulupuu-keräyksellä, jossa kerätään varoja eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten auttamistyöhön. Näillä varoilla ostetaan paitsi puuttuvia lahjoja paikalliskeräyksiin, jatkossa myös tuetaan paikallisia avuntarvitsijoita S-Business-korttien avulla.

 

”Olemme iloisia, että pystymme S-Busineksen avulla auttamaan Joulupuu ry:tä keräysvarojen ohjaamisessa niitä tarvitseville sekä mahdollistamaan miellyttävän asiointikokemuksen avuntarvitsijoille kaikissa S-ryhmän toimipaikoissa”, S-Business Oy:n toimitusjohtaja Jenni Kuisma kertoo.

 

Vuonna 2020 Joulupuu keräsi 356 367,27 € lahjoituksia lahjojen hankintaan 7569 eri lahjoittajalta. eJoulupuu-keräys tehtiin yhteistyössä Kotimaanavun kanssa käyttäen heidän rahankeräyslupaansa ja –instrumenttiaan (Keräyslupa RA/2020/639). Tänä vuonna summaa pyritään kasvattamaan, jotta Joulupuu voisi auttaa vaikeassa tilanteessa olevia lapsia ja nuoria entistä tehokkaammin ja mahdollisimman pitkälle tulevaan vuoteen joulun jälkeenkin.

 

S-Business yhteistyö luo täysin uudenlaisen tavan auttaa hädänalaisia

 

S-Business -kortti on yritys- ja yhteisöasiakkaille suunnattu maksuaikakortti, yli 36.000 suomalaista yritystä omistaa vähintään yhden S-Business-kortin. Nyt ensimmäistä kertaa sitä käytetään vaikeassa tilanteessa olevien lasten ja nuorten auttamiseen. Yhteistyö Joulupuun ja S-Busineksen kanssa on ennennäkemätön ja uraauurtava päänavaus joustavamman, nopeamman ja tasavertaisemman avustustyön saralla.

 

Käytännön auttamistyön avuntarpeen arvioinnista S-Business -kortin myöntämiseen ja käytön valvontaan toteuttavat Joulupuu-keräyksen paikalliset keräyskohteet, joita ovat esimerkiksi kuntien sosiaalitoimet, lastensuojelu tai diakoniatyö. Paikallinen keräyskohde arvioi tarkasti avunpyytäjän avuntarpeen ja selvittää, ettei tämä ole oikeutettu johonkin hyvinvointivaltiomme tukeen, ennen kuin tekee päätöksen Joulupuu-varojen käytöstä. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen maksuaikakortti jää avunpyytäjälle ja hän voi tarpeen mukaan anoa sinne lisää varoja.

 

Käteväksi tämän maksuaikakortin tekee myös se, ettei sillä voi nostaa käteistä ja että rahojen käyttöä voidaan valvoa. Maksuaikakortti näyttää samalta kuin muutkin pankkikortit, mikä poistaa ostositoumuksella ostamisen stigmaa, kun ulkopuoliset eivät voi tietää, että maksajana on avunsaaja eikä kuka tahansa ostosten tekijä.

 

”Historialliseksi yhteistyömme S-Busineksen kanssa tekee se, että tällaista toimintaa ei ole vielä tietojemme mukaan millään muulla avustusjärjestöllä. Teemme siis pioneerityötä ja tarkoituksenamme on nyt pilotoida tätä toimintaa, kerätä kehitysideoita ja tehdä S-Busineksen kanssa pitkäjänteistä työtä systeemin kehittämiseksi. Tämän toiminnan tarkoituksena on luoda joustava, vikkelä ja yhdenvertaisuutta lisäävä tapa tukea yhteiskuntamme heikommassa asemassa olevia”, puheenjohtaja Doris Tuohimaa summaa.

 

Jo kahdenkymmenen vuoden ajan eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille joululahjoja ympäri Suomen kerännyt Joulupuu-keräys järjestäytyi yhdistykseksi loppuvuodesta 2020. Joulupuu on jo yli 100 paikalliskeräystä kattava hyväntekeväisyystoimija, joka kerää vuosittain jopa 100 000 lahjaa lapsille ja nuorille.

 

Lisätietoja:

Doris Tuohimaa

Hallituksen puheenjohtaja

Joulupuu ry

doris@joulupuu.org

puh. 0408679805

www.joulupuu.org

 

Jenni Kuisma

Toimitusjohtaja

S-Business Oy

jenni.kuisma@sok.fi

www.sbusiness.fi