Kummit ovat tukemassa Joulupuun toimintaa! Joulupuun kummit kokevat tärkeäksi olla kanssamme vähentämässä lasten ja nuorten eriarvoisuutta. Kummit ovat mahdollisuuksien mukaan mukana myös Joulupuun tapahtumissa.

paqpa2

Paqpa Beata Rodas

Youtubettaja

Olen aina rakastanut joulua, sen tunnelmaa ja haluan auttaa välittämään sitä kaikille muillekin. Aloitin aikoinaan Youtubettamisen, koska halusin videoillani piristää ihmisiä vaikeina aikoina. Kummiksi pääseminen on avannut minulle toisenkin keinon auttaa ihmisiä vielä enemmän.
IMG_7299

Derya Dincer

Vaikuttaja, sisällöntuottaja

Olen vuosittain itse osallistunut Joulupuun keräyksiin sekä kannustanut omassa somessa seuraajia auttamaan ja tekemään hyvää, mikäli siihen vain on mahdollisuus. Tämä onkin muodostunut jo itselle tärkeäksi jouluperinteeksi.

On suuri kunnia toimia Joulupuun kummina ja olla jakamassa joulumieltä mahdollisimman monelle!

promo Eetu 2 (1) 2

Eeddspeaks Eetu Pesonen

Sisällöntuottaja, pelitubettaja

Minulle on muodostunut vuosien aikana perinne, jolloin pyrin tekemään mahdollisimman monien ihmisten joulun! Joulu on ollut minulle jo lapsesta pitäen tärkeä juhla, joillekin se on perheen kanssa vietettyä aikaa, hyvää ruokaa, lahjojen vaihtoa tai vain rauhoittumisen aikaa. Minulle on tärkeää, että mahdollisimman moni joka joulufiilistä hakee niin sitä myös saa! Olenkin rohkaissut omia seuraajiani somekanavissani osallistumaan hyvään lahjoittamalla mahdollisuuksiensa mukaan omistaan muille. Joulupuu-keräyksestä on tullut minulle yksi mieluisimmista tavoista auttaa, on mahtava toteuttaa eri ihmisten ja perheiden toiveita!

promo-jong-3-scaled 2

Janne Mustonen

Taikuri ja moottorisahajonglööri 

Taikuri ja moottorisahajonglööri Janne Mustonen on kaksinkertainen Guinnessin maailmanennätyksen haltija, joka on esiintynyt Britains got talenttissa ja palkittu Evento Award´s vuoden esiintyjänä. Vuonna 2019 hän julisti henkilökohtaisen ristiretken koulukiusaamista vastaan ja on siitä lähtien kiertänyt ympäri Suomea kouluissa pitämässä koulukiusaamisen vastaista puheenvuoroaan.
Olin erittäin otettu siitä, että minua pyydettiin mukaan joulupuukeräyksen kummiksi. Olen toiminut paljon lasten ja nuorten parissa, aiemmin ollessani sirkuskoulun ohjaajana ja nyt taas kiertäessäni kouluilla koulukiusamisen vastaisen työn merkeissä. Ja ehkä juuri siksi koen lasten asian omakseni. Lasten ilo ja riemu on vilpittömintä ja kauneinta iloa, eikä siihen tarvita aina valtavan isoja asioita. Pieni ystävällinen ele sinulta voi tehdä suuren ilon jonkun lapsen jouluun. Olethan mukana kanssani joulupuukeräyksessä?
Jasmin2

Jasmin Ngo

Sosiaalisen median sisällöntuottaja

Olen Jasmin Ngo ja toimin tällä hetkellä täysipäiväisesti yrittäjänä sosiaalisen median sisällöntuottajana. Olen luonut sisältöä ja somea jo vuodesta 2006 eri somekanaville kuvin, tekstein ja videoin. Tällä hetkellä tuotan sisältöä matkailusta, ruoasta ja käsitöistä omiin kanaviini TikTokiin, Instagramiin ja nykyään myös Youtubeen sekä myös asiakkailleni heidän somekanaviin.
Olen itse yksi neljästä lapsesta, jonka äitini on kasvattanut yksin. Tiedän, millaista on elää vähävaraisessa perheessä. Tiedän myös miltä tuntuu, kun luokkakaverini saivat lahjaksi mopoautoja, ulkomaanmatkoja ja merkkivaatteita. Haluan olla mukana vähentämässä lasten ja nuorten eriarvoisuutta ja kannustaa ihmisiä tavoittelemaan omia unelmia ja tavoitteita lähtökohdista riippumatta. Jos minä pystyin siihen, niin pystyt sinäkin!

Mandimai Sundberg

Monikanavainen somepersoona

Mandimai Sundberg on yksi nuorten ja nuorten aikuisten suosikki vaikuttajista. Hän on aloittanut uransa tubettajana 15-vuotiaana ja nykyään hän tekee sisältöä jopa neljään eri sosiaalisen median kanavaan. Mandi jakaa kanavissaan avoimesti rehellistä sisältöä omasta elämästään ja hänestä onkin tullut monelle nuorelle isosiskomainen esikuva.

Meillä on ollut oman äitini kanssa jo useamman vuoden perinteenä osallistua Joulupuu-keräykseen, koska sillä on meille molemmille hyvin erityinen merkitys. Oma äitini on ollut minun yksinhuoltajani, kun olin pieni ja tästä syystä olemme erityisen tietoisia siitä, ettei kaikilla perheillä ja lapsilla ole yhtäläisiä mahdollisuuksia muiden kanssa. Rakastan itse joulua ja mielestäni joulun ilo ja rauha kuuluu kaikille. Erityisesti nyt, kun minusta on itsestäni tullut äiti, on Joulupuu-keräys saanut entistä syvemmän ja tärkeämmän merkityksen. Minulle on tärkeää se, että voin tuoda jouluna hymyn huulille edes yhdelle lapselle. Tästä syystä haluan olla mukana Joulupuun toiminnassa.

mimijakuku

Mimi ja Kuku

Muusikko Mimi ja koomikko Kuku-leijona

Muusikko Mimi ja koomikko Kuku-leijona ovat tanssittaneet ja laulattaneet Suomen lapsia jo vuodesta 2003 livekonsertein, näytelmin ja useissa Tv:n lastenohjelmissa. Tärkein missiomme on äänen antaminen erilaisille ainutlaatuisille lapsille; kiusatuille, pienille superälyköille ja yhtälailla luokan hitaimmin oppiville, poc-lapsille, tuolissa istuville, kuin kaikille muillekin niille, jotka eivät mahdu ahtaimpiin olemisen muotteihin. Kaverin huolten kuuleminen, auttaminen ja tukeminen on tärkeää ja jokaisessa meissä asuu rakkaus, uskallus ja viisaus.
Sointu

Sointu Borg

Yrittäjä, somepersoona

Sointu Borg on puhuja, kirjailija, yrittäjä sekä sosiaalisen median vaikuttaja. Nuorten hyvinvointi on Soinnun sydäntä lähellä.
Joulupuu-keräyksen kummina toimiminen on minulle kunnia-asia. Olen toiminut Tampereen paikallisen Joulupuu-keräyksen kummina ja lähdin mielellään mukaan myös kansallisen Joulupuun kummiksi. Kasvava eriarvoistuminen lasten ja nuorten keskuudessa näkyy juurikin joulun tyyppisten juhlapyhien vietossa. Mielestäni jokaisella lapsella on oikeus lämpimään ja ikimuistoiseen jouluun. On hienoa olla mahdollistamassa joulun taikaa kaikille lapsille ja nuorille.
IMG_20211216_210745_237

Vappu Pimiä

Juontaja, toimittaja ja yrittäjä

Esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa ja maajussille morsian ohjelmista tuttu Vappu on myös mukana useammassakin yrityksessä, esimerkiksi Ruokaboksissa. Lisäksi hän työskentelee myös sosiaalisen median parissa vaikuttajana.

Olen ollut Joulupuu-keräyksissä mukana jo useana vuotena. Haluan olla mukana Joulupuu-keräyksessä, koska olen itsekin äiti kahdelle tyttärelle ja olen hyvin tietoinen, että tässä yhteiskunnassa on paljon eri kerroksia. On tärkeää, että jokaisella lapsella olisi yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet, riippumatta vanhempien tilanteesta. Erityisesti juhlapyhinä joissain perheissä voidaan kokea esimerkiksi turvattomuuden tunnetta, joten on tärkeää olla jotenkin auttamassa parhaansa mukaan näitä lapsia ja nuoria. Minulle tärkeä asia on myös se, että opetan omia lapsia siihen, että joka joulu lahjoitetaan apua tarvitseville. Itselläni on ollut aina sellainen periaate, että panostan aina näihin keräyksiin enemmän kuin omien lasten joululahjoihin. Nämä ovat syitä, miksi haluan olla mukana Joulupuun toiminnassa. Toivon, että jokainen lapsi saisi vähintään yhden lahjan jouluna!

DSC00995_Veetu

Veetu Vuori

Vaikuttaja, somettaja

Veetu Vuori on energinen ja mukaansatempaava sisällöntuottaja. Veetu tuottaa sisältöä Instagramin lisäksi myös TikTokkiin sekä YouTubeen. Sisällöissään Veetu korostaa voimakkaasti urheiluun, huumoriin sekä positiiviseen elämänasenteeseen liittyviä teemoja. Lisäksi hänet valittiin vuoden 2022 positiivisimmaksi vaikuttajaksi Tubecon-tapahtumassa. Veetu rakastaa hassuttelua, voltteja ja ystäviä.

Haluaisitko sinä Joulupuun kummiksi? Kiinnostaisiko sinua olla mukana vähentämässä lasten ja nuorten eriarvoisuutta? Olethan yhteydessä jenni@joulupuu.org, niin voimme jutella aiheesta lisää!