Ota yhteyttä

joulupuu.helsinki(at)gmail.com

Lehdistötiedote
20.12.2018

Joulupuu toi jälleen hyvää mieltä tuhansille ihmisille

Helsingin Joulupuu-keräys keräsi jälleen tuhansia lahjoja Helsingin kaupungin lastensuojelun piirissä oleville lapsille ja nuorille. Lopullinen lahjamäärä oli 17 330 lahjaa. Lahjoista kaksi kolmasosaa tuli yrityskeräyksen kautta. Kaikki lahjat on nyt toimitettu Helsingin kaupungille ja sieltä ne päätyvät saajilleen sosiaalihuollon työntekijöiden toimesta.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämän Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Taru Raitio kiittää jokaista Joulupuu-keräykseen osallistunutta yksityistä lahjoittajaa, yrityslahjoittajia, yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia projektitiimiläisiä sekä keräysavustajia:

“Minusta on upeaa, että näin moni ihminen haluaa auttaa tuntemattomia lapsia ja nuoria näin jouluisin. Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille ja vapaaehtoisille järjestäjille. Kannustan lisäksi meitä kaikkia siihen, että auttaisimme niin tuttuja kuin tuntemattomia ihmisiä arjessamme myös ympäri vuoden.”

Helsingin kaupungin Hyvösen lastenkodin johtaja Roope Tommila ihastelee merkittävää lahjamäärää ja kiittää Keskuspuiston Nuorkauppakamaria hyvästä yhteistyöstä.

“Joulupuu-keräys tuotti tänä vuonna lastensuojelun lapsille ja asiakasperheille yhteensä tuhansia lahjoja. Määrä on valtava, kaikki lapsemme ja nuoremme tulevat saamaan lahjan. Lahjat ovat ajatuksella valittuja ja niistä on sekä iloa että hyötyä lapsille pitkin vuotta. Lämmin kiitos Keskuspuiston Nuorkauppakamarille, yhteistyö on ollut todella sujuvaa ja mukavaa. Lähtemättömän vaikutuksen teki myös 35 vapaaehtoisen keräysavustajan motivaatio, mikä on ollut käsin kosketeltavaa niin koulutustilaisuudessa kuin keräyspisteellä ja varastossakin. Tuntuu uskomattomalta, että lastensuojelun asiakkaiden joulu saa näin monet ihmiset liikkeelle. Lahjoittajien joulumieli ja hyvä tahto löytävät Joulupuu-keräyksen avulla lasten luo tänäkin vuonna.”

Joulupuu-keräys järjestettiin vuonna 2018 yli 80 paikkakunnalla ympäri Suomen. Koko Suomen lahjamäärä oli vuonna 2018 yli 74 ooo lahjaa. 

Lehdistötiedote 10.12.2018

Perinteinen Joulupuu-keräys tuo hyvää joulumieltä sekä samalla nostaa esiin lasten ja nuorten eriarvoisen aseman

Joulupuu-keräyksestä on tullut monille ihmisille tärkeä jouluperinne ja varma tapa saada hyvä joulumieli. Joulun alla on hyvä myös muistaa, että osa lapsista ja nuorista elää joulunsa eriarvoisessa asemassa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla on yli 10 000 lastensuojelun piirissä olevaa lasta ja nuorta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella koululuokalla on 1-2 lastensuojelun asiakasta.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin organisoima perinteinen Joulupuu-keräys järjestetään Kauppakeskus Forumissa 13.-16.12. Joulupuu-keräys on järjestetty ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2000 ja nyt vuonna 2018 keräys järjestetään n. 80 paikkakunnalla ympäri Suomen. Joulupuu-keräyksen kantavana ajatuksena on yksityisten ihmisten sekä yritysten aito halu auttaa haastavissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja nuoria muistamalla heitä joululahjalla. Joulupuu-keräys nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoisen aseman sekä lähimmäisen auttamisen. Joulupuu-keräyksen tavoitteena on tuoda joulumieltä niin lahjan antajalle kuin sen saajalle.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin organisoiman Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikön Taru Raition mukaan Joulupuu-keräys on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

“Etenkin näin joulun alla yksityiset ihmiset ja yritykset haluavat tehdä hyvää. On liikuttavaa huomata, että keräyksellä on todellista yhteiskunnallista arvoa. Keräyksen avulla tuodaan ihmisille lämmintä joulumieltä, mutta nostetaan samalla myös keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoinen asema. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin yhtenä päätavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti ja sitä Joulupuu-keräys todella tekee.”

Perinteiset keräyspäivät järjestetään Kauppakeskus Forumissa 13.-16.12., tuolloin kuka tahansa yksityinen henkilö voi tuoda lahjansa keräyspisteelle. Forumiin toimitetut lahjat lajitellaan Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten voimin ja toimitetaan Helsingin kaupungille Postin toimesta.

Helsingin kaupungin Hyvösen lastenkodin johtajan, Roope Tommilan, mukaan Joulupuu-keräys on tärkeä perinne Keskuspuiston Nuorkauppakamarin ja Helsingin kaupungin välillä. Tommilan mukaan Joulupuu-keräyksestä saadut lahjat lujittavat lapsen ja työntekijän suhdetta.

“Sosiaalihuollon asiakkailla saattaa olla joskus tunne siitä, että ainoastaan heillä menee huonosti. Lapset kuvaavat tärkeäksi elämykseksi sitä, että joku tuntematon ihminen haluaa antaa joululahjan juuri heille.” Tommila sanoo.

Tommila myös kertoo, että kaupungin päässä nuoret, jotka ovat itse kokeneet tulleensa autetuksi, haluavat myös itse auttaa lahjojen lajittelussa. Joulupuu-keräyksen kohteena ovat Helsingin kaupungin lastenkodit, vastaanottolaitokset, perhehoito, avohuollon lastensuojelu, sijoituksen sosiaalityö ja jälkihuollon sosiaalityö.

Lisätietoja:
Taru Raitio
Projektipäällikkö
Joulupuu-keräys, Helsinki 2018
joulupuu.helsinki (at) gmail.com

Joulupuu-keräys
Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry

Lehdistötiedote 21.12.2017

JOULUPUU-KERÄYS TEKI HUIKEAN ENNÄTYKSEN 

Nuorkauppakamareiden yli 60 paikkakunnalla järjestämä vuotuinen Joulupuu-keräys teki jälleen uusia ennätyksiä. Kansalaisten ja yritysten hyväsydämisyys tuotti pakettien muodossa jouluiloa vähäosaisille lapsille ja nuorille enemmän kuin koskaan aiemmin.

Helsingissä Joulupuu-keräys järjestettiin jo 15. kerran. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten päivystyspiste vastaanotti pelkästään Kauppakeskus Forumissa reilut 10 500 lahjaa. Merkittävän osuuden keräykseen kantoivat myös yritykset, joita oli tänä vuonna mukana yli 120. Yhteensä lahjoja kertyi Helsingissä yli 20 000.

Helsingin kaupungin lastensuojelun johtaja Saila Nummikoski iloitsee keräyksen ennätyksellisestä onnistumisesta. ”Joulupuun ansiosta työntekijöillämme oli jälleen ilo toimia joulupukin apulaisina. Lahjoja päästiin viemään kaikenikäisille lapsille ja pakettien määrä ylitti kaikki odotuksemme”.

Myös Keskuspuiston Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Iina Pulkkinen on erittäin tyytyväinen keräyksen lämpimään vastaanottoon ja saldoon.

”Kiitän sydämestäni kaikkia lahjoittajia ja vapaaehtoisiamme, joista moni oli mukana auttamassa monena päivänä tullen nopeallakin aikataululla apukäsiksi omien joulukiireiden keskellä. Joulupuu on hieno projekti ja se osoitti jälkeen voimansa”, Pulkkinen sanoo.

Iina Pulkkinen
Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö 2017
Keskuspuiston Nuorkauppakamari