Ota yhteyttä

Projektipäällikkö 2018
Taru Raitio
040 7786 114
joulupuu.helsinki(at)gmail.com

Lehdistötiedote 10.12.2018

Perinteinen Joulupuu-keräys tuo hyvää joulumieltä sekä samalla nostaa esiin lasten ja nuorten eriarvoisen aseman

Joulupuu-keräyksestä on tullut monille ihmisille tärkeä jouluperinne ja varma tapa saada hyvä joulumieli. Joulun alla on hyvä myös muistaa, että osa lapsista ja nuorista elää joulunsa eriarvoisessa asemassa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla on yli 10 000 lastensuojelun piirissä olevaa lasta ja nuorta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella koululuokalla on 1-2 lastensuojelun asiakasta.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin organisoima perinteinen Joulupuu-keräys järjestetään Kauppakeskus Forumissa 13.-16.12. Joulupuu-keräys on järjestetty ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2000 ja nyt vuonna 2018 keräys järjestetään n. 80 paikkakunnalla ympäri Suomen. Joulupuu-keräyksen kantavana ajatuksena on yksityisten ihmisten sekä yritysten aito halu auttaa haastavissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja nuoria muistamalla heitä joululahjalla. Joulupuu-keräys nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoisen aseman sekä lähimmäisen auttamisen. Joulupuu-keräyksen tavoitteena on tuoda joulumieltä niin lahjan antajalle kuin sen saajalle.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin organisoiman Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikön Taru Raition mukaan Joulupuu-keräys on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

“Etenkin näin joulun alla yksityiset ihmiset ja yritykset haluavat tehdä hyvää. On liikuttavaa huomata, että keräyksellä on todellista yhteiskunnallista arvoa. Keräyksen avulla tuodaan ihmisille lämmintä joulumieltä, mutta nostetaan samalla myös keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoinen asema. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin yhtenä päätavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti ja sitä Joulupuu-keräys todella tekee.”

Perinteiset keräyspäivät järjestetään Kauppakeskus Forumissa 13.-16.12., tuolloin kuka tahansa yksityinen henkilö voi tuoda lahjansa keräyspisteelle. Forumiin toimitetut lahjat lajitellaan Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten voimin ja toimitetaan Helsingin kaupungille Postin toimesta.

Helsingin kaupungin Hyvösen lastenkodin johtajan, Roope Tommilan, mukaan Joulupuu-keräys on tärkeä perinne Keskuspuiston Nuorkauppakamarin ja Helsingin kaupungin välillä. Tommilan mukaan Joulupuu-keräyksestä saadut lahjat lujittavat lapsen ja työntekijän suhdetta.

“Sosiaalihuollon asiakkailla saattaa olla joskus tunne siitä, että ainoastaan heillä menee huonosti. Lapset kuvaavat tärkeäksi elämykseksi sitä, että joku tuntematon ihminen haluaa antaa joululahjan juuri heille.” Tommila sanoo.

Tommila myös kertoo, että kaupungin päässä nuoret, jotka ovat itse kokeneet tulleensa autetuksi, haluavat myös itse auttaa lahjojen lajittelussa. Joulupuu-keräyksen kohteena ovat Helsingin kaupungin lastenkodit, vastaanottolaitokset, perhehoito, avohuollon lastensuojelu, sijoituksen sosiaalityö ja jälkihuollon sosiaalityö.

Lisätietoja:
Taru Raitio
Projektipäällikkö
040 7786 114
joulupuu.helsinki (at) gmail.com

Joulupuu-keräys
Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry

Lehdistötiedote 21.12.2017

JOULUPUU-KERÄYS TEKI HUIKEAN ENNÄTYKSEN 

Nuorkauppakamareiden yli 60 paikkakunnalla järjestämä vuotuinen Joulupuu-keräys teki jälleen uusia ennätyksiä. Kansalaisten ja yritysten hyväsydämisyys tuotti pakettien muodossa jouluiloa vähäosaisille lapsille ja nuorille enemmän kuin koskaan aiemmin.

Helsingissä Joulupuu-keräys järjestettiin jo 15. kerran. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten päivystyspiste vastaanotti pelkästään Kauppakeskus Forumissa reilut 10 500 lahjaa. Merkittävän osuuden keräykseen kantoivat myös yritykset, joita oli tänä vuonna mukana yli 120. Yhteensä lahjoja kertyi Helsingissä yli 20 000.

Helsingin kaupungin lastensuojelun johtaja Saila Nummikoski iloitsee keräyksen ennätyksellisestä onnistumisesta. ”Joulupuun ansiosta työntekijöillämme oli jälleen ilo toimia joulupukin apulaisina. Lahjoja päästiin viemään kaikenikäisille lapsille ja pakettien määrä ylitti kaikki odotuksemme”.

Myös Keskuspuiston Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Iina Pulkkinen on erittäin tyytyväinen keräyksen lämpimään vastaanottoon ja saldoon.

”Kiitän sydämestäni kaikkia lahjoittajia ja vapaaehtoisiamme, joista moni oli mukana auttamassa monena päivänä tullen nopeallakin aikataululla apukäsiksi omien joulukiireiden keskellä. Joulupuu on hieno projekti ja se osoitti jälkeen voimansa”, Pulkkinen sanoo.

Iina Pulkkinen
Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö 2017
Keskuspuiston Nuorkauppakamari