Ota yhteyttä

Doris Tuohimaa
joulupuu.helsinki(at)gmail.com
040 8679805
Puheenjohtaja, Joulupuu ry

Lehdistötiedote
3.1.2021

Joulupuu-keräykselle on perustettu oma yhdistys, Joulupuu ry

Jo useita vuosia ympäri Suomen järjestetty perinteinen Joulupuu-keräys sai viime marraskuussa oman yhdistyksensä, Joulupuu ry:n. 

Aiemmin Keskuspuiston Nuorkauppakamarin hallinnoima Joulupuu-tavaramerkki on vuodenvaihteessa siirtynyt juuri perustetulle Joulupuu-yhdistykselle. Uuden yhdistyksen toiminta on alkanut virallisesti tammikuussa 2021. 

Joulupuu-yhdistyksen puheenjohtajana toimii Doris Tuohimaa, joka on jo useamman vuoden ollut mukana järjestämässä Helsingin keräystä ja kehittämässä aktiivisesti Joulupuun toimintaa eteenpäin.

”On hienoa, että kahdenkymmenen menestyksekkään Joulupuu-vuoden jälkeen keräys menee jälleen eteenpäin. Tuore Joulupuu ry aloittaa tänä vuonna uuden sivun keräyksen historiassa”, toteaa vastavalittu yhdistyksen puheenjohtaja.

Vuoden 2020 keräys järjestettiin koronasta huolimatta menestyksekkäästi. Niin paikallisella kuin kansallisellakin tasolla luotiin uusia keräystapoja ja varmistettiin yhteistyötahojen kanssa turvallinen keräysympäristö, jotta joulu saatiin jälleen mahdollisimman monelle eriarvoisessa asemassa olevalle lapselle ja nuorelle.

Kansallisen tason uudistuksena julkaistiin eJoulupuu-palvelu, joka mahdollisti rahalahjoitusten tekemisen tietyn paikkakunnan keräykselle tai yleisesti Joulupuulle, jolloin lahjoitukset ohjattiin eteenpäin niitä eniten tarvitseville paikalliskeräyksille. Palvelu toteutettettiin yhteistyössä Kotimaanavun kanssa. 

Juuri perustetun Joulupuu-yhdistyksen puheenjohtaja Doris Tuohimaa on kiitollinen jo aikaan saaduista uudistuksista, mutta tähtää katseensa myös vahvasti tuleviin vuosiin. 

”Olen innoissani ja hyvin otettu kunniasta päästä luotsaamaan hienoa joukkoa osaavia hallituslaisia ja yhdessä luomaan Joulupuu-keräykselle vielä selkeämmät toimintaraamit, uudenlaista toimintaa ja pitkäjänteistä kehityspolkua. On kunnia olla mukana Joulupuussa!”, iloitsee puheenjohtaja Tuohimaa.

Useimpien Joulupuu-paikalliskeräysten järjestäjätahoina on perinteisesti toiminut ryhmä paikallisia nuorkauppakamarilaisia, joista vastavalitun yhdistyksen hallituskin koostuu. Joulupuu-yhdistyksen perustajajäseniksi ilmoittautuivat tavaramerkin entisen omistajan, Keskuspuiston Nuorkauppakamarin, lisäksi Helsingin Nuorkauppakamari, Porin Nuorkauppakamari, Hämeenlinnan nuorkauppakamari sekä yksityishenkilönä Doris Tuohimaa.

Keskuspuiston Nuorkauppakamaria edustaa viime vuoden Helsingin keräyksen projektipäällikkö Henri Haapsamo, Helsingin Nuorkauppakamaria Elina Happonen, Porin Nuorkauppakamaria Danuta Jaakkola sekä Hämeenlinnan nuorkauppakamaria Pauliina Hirviniemi.

Yhdistyksen perustaminen tulee vaikuttamaan pääasiassa kansalliseen brändiin, paikalliskeräysten koordinointiin, mediayhteyksiin sekä toiminnan kehittämiseen.

Asiasta tiedotetaan lisää alkuvuoden aikana. 

 

Lisätietoja:
Doris Tuohimaa
joulupuu.helsinki(at)gmail.com
040 8679805
Puheenjohtaja, Joulupuu ry

Lehdistötiedote
6.11.2020

Perinteinen Joulupuu-keräys järjestetään ympäri maan paikallisia COVID-19 suosituksia noudattaen 

Joulupuu-keräys on ollut jo useamman vuoden ajan monille tapa antaa joulumieltä ja saada sitä itsekin. Keräyksellä pyritään nostamaan esiin sitä, että Suomessa on lapsia ja nuoria, jotka elävät eriarvoisessa asemassa. Joulupuu on vuosittain monille yrityksille ja yksityishenkilöille ympäri maan tapa auttaa ja kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvän vuoksi.  

COVID-19 -tilanteesta johtuen Joulupuu-keräykset järjestetään tänä vuonna erityistä varovaisuutta noudattaen. Järjestäjät noudattavat tiukasti alueellisia suosituksia ja vetoavat myös keräyksen osallistujiin huolehtimaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja välttämään hiemankaan kipeänä paikalle tulemista. Alueellisista suosituksista riippuen kannustetaan myös kasvomaskin käyttöön. Paikallisten keräysten osallistumisohjeet kannattaa tarkistaa keräyksen järjestävältä taholta. Lista paikalliskeräyksistä löytyy osoitteesta www.joulupuu.org.

Pääkaupunkiseudulla Joulupuu-keräys järjestetään Keskuspuiston Nuorkauppakamarin toimesta jo 18. kerran. Keräys järjestetään jälleen kauppakeskus Forumissa 10.-13.12.2020, jolloin kuka tahansa yksityishenkilö voi tuoda lahjansa keräyspisteelle koronaturvallisuuden huomioiden. Keräyspisteellä olevat vapaaehtoiset noudattavat tarkasti hyvää käsihygieniaa, turvavälejä ja desinfioivat pintoja  

Koronatilanne on haastanut Joulupuu-keräyksen järjestämistä aivan uudella tavalla. Olemme kuitenkin sopineet tarkkaa harkintaa käyttäen niistä toimenpiteistä, joilla varmistamme keräyksen järjestämisen turvallisuuden niin vapaaehtoisille, lahjojen antajille kuin lahjojen saajillekin”, kertoo Henri Haapsamo, Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämän Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö. 

Toimintamalli kauppakeskus Forumin Joulupuu-keräyksessä on samanlainen kuin aiempinakin vuosina. Posti toimittaa lahjat Helsingin kaupungille, joka taas lähettää ne edelleen lastenkodeille, vastaanottolaitoksille, perhehoitoon, avohuollon lastensuojeluun, sijoituksen sosiaalityöhön, erityisen tuen sosiaalityöhön sekä jälkihuollon sosiaalityöhön. 

Keräyksen Helsingin kaupungin yhteyshenkilön Roope Tommilan mukaan Joulupuu on tärkeä perinne Keskuspuiston Nuorkauppakamarin ja Helsingin kaupungin välillä. Joulupuu-keräyksestä saadut lahjat lujittavat lapsen ja työntekijän suhdetta.  

“Sosiaalihuollon asiakkailla saattaa olla joskus tunne siitä, että ainoastaan heillä menee huonosti. Lapset kuvaavat tärkeäksi elämykseksi sitä, että joku tuntematon ihminen haluaa antaa joululahjan juuri heille”, Tommila sanoo. 

Helsingissä yrityksille on kehitetty koronatilanteesta johtuen vaihtoehtoisia osallistumistapoja. Työntekijät voivat esimerkiksi postittaa lahjat yrityksen keräyspisteeseen, kuriiri voi noutaa paketit työntekijöiden kodeista tai lahjat voidaan tuoda Forumiin erikseen järjestettävän yrityskeräyspäivän aikana. Yritykset vastaavat itse keräyksen järjestämisen kustannuksista ja kuljetusjärjestelyistä. Lisätietoja, neuvoja ja vinkkejä Helsingin yrityskeräykseen antavat Helsingin Joulupuu-keräyksen yritysvastaavat, joiden yhteystiedot löytyvät keräyksen nettisivuilta.

Tarkasta oman paikkakuntasi keräyksen tiedot Joulupuun verkkosivuilta: joulupuu.org/muu-suomi

Lisätietoja: 

Henri Haapsamo
joulupuu.helsinki(at)gmail.com
045 631 6794
Projektipäällikkö, Helsingin Joulupuu-keräys 2020
Keskuspuiston Nuorkauppakamari 

Lehdistötiedote
23.12.2019

Joulupuu toi jälleen hyvää mieltä tuhansille ihmisille

Helsingin Joulupuu-keräys keräsi jälleen tuhansia lahjoja Helsingin kaupungin lastensuojelun piirissä oleville lapsille ja nuorille. Lopullinen lahjamäärä oli 17 536 lahjaa. Lahjoista kaksi kolmasosaa tuli yrityskeräyksen kautta. Kaikki lahjat on nyt toimitettu Helsingin kaupungille ja sieltä ne päätyvät saajilleen sosiaalihuollon työntekijöiden toimesta. Kaikki Helsingin lastensuojelun lapset ja nuoret saavat lahjan.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämän Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Riina Kenttämaa haluaa kiittää jokaista Joulupuu-keräykseen osallistunutta yksityistä lahjoittajaa, yrityslahjoittajia, yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia projektitiimiläisiä sekä keräysavustajia:

”Lämmittää sydäntä, että on näin paljon ihmisia, jotka haluavat auttaa muita. Tänä vuonna kerättiin vielä hieman enemmän lahjoja kuin viime vuonna, ja myös vapaaehtoisten määrä oli vuoden 2019 keräyksessä ennätyksellinen. Suuri kiitos heille, jotka olivat myös valmiita antamaan kallisarvoista aikaansa projektille.

Joulupuu-keräys järjestettiin vuonna 2019 yli 80 paikkakunnalla ympäri Suomen. Koko Suomen lahjamäärä tiedotetaan heti, kun se on tiedossa.

Ihanaa joulua kaikille!

Riina Kenttämaa
Projektipäällikkö
Joulupuu-keräys, Helsinki 2019
joulupuu.helsinki (at) gmail.com

Lehdistötiedote
11.12.2019

Perinteinen Joulupuu-keräys tuo jälleen hyvää joulumieltä ja joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille

Joulupuu-keräyksestä on tullut monille ihmisille tärkeä jouluperinne ja varma tapa saada hyvä joulumieli. Joulun alla on hyvä myös muistaa, että osa lapsista ja nuorista elää joulunsa eriarvoisessa asemassa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla on yli 10 000 lastensuojelun piirissä olevaa lasta ja nuorta.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin organisoima perinteinen Joulupuu-keräys järjestetään Helsingissä nyt jo 17. kerran. Joulupuu-keräyksen kantavana ajatuksena on aito halu auttaa eriarvoisessa asemassa olevia lapsia. Joulupuu-keräys nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoisen aseman sekä lähimmäisen auttamisen. Joulupuu-keräyksen tavoitteena on tuoda joulumieltä niin lahjan antajalle kuin sen saajalle.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin organisoiman Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikön Riina Kenttämaan mukaan tänä vuonna varsinkin yritykset ovat olleet todella kiinnostuneita osallistumaan keräykseen. ”On hienoa huomata, että tämä on niin monelle tärkeä asia.”

Perinteinen keräys järjestetään Kauppakeskus Forumissa 12.-15.12., tuolloin kuka tahansa yksityinen henkilö voi tuoda lahjansa keräyspisteelle. Forumiin toimitetut lahjat lajitellaan Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten voimin ja toimitetaan Helsingin kaupungille Postin toimesta. Helsingin kaupunki toimittaa kaikki lahjat ilman välikäsiä eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille. Joulupuu-keräyksen kohteena ovat Helsingin kaupungin lastenkodit, vastaanottolaitokset, perhehoito, avohuollon lastensuojelu, sijoituksen sosiaalityö, erityisen tuen sosiaalityö ja jälkihuollon sosiaalityö.

Lisätietoja:

Riina Kenttämaa

Projektipäällikkö

Joulupuu-keräys, Helsinki 2019

Lehdistötiedote
20.12.2018

Joulupuu toi jälleen hyvää mieltä tuhansille ihmisille

Helsingin Joulupuu-keräys keräsi jälleen tuhansia lahjoja Helsingin kaupungin lastensuojelun piirissä oleville lapsille ja nuorille. Lopullinen lahjamäärä oli 17 330 lahjaa. Lahjoista kaksi kolmasosaa tuli yrityskeräyksen kautta. Kaikki lahjat on nyt toimitettu Helsingin kaupungille ja sieltä ne päätyvät saajilleen sosiaalihuollon työntekijöiden toimesta.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämän Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Taru Raitio kiittää jokaista Joulupuu-keräykseen osallistunutta yksityistä lahjoittajaa, yrityslahjoittajia, yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia projektitiimiläisiä sekä keräysavustajia:

“Minusta on upeaa, että näin moni ihminen haluaa auttaa tuntemattomia lapsia ja nuoria näin jouluisin. Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille ja vapaaehtoisille järjestäjille. Kannustan lisäksi meitä kaikkia siihen, että auttaisimme niin tuttuja kuin tuntemattomia ihmisiä arjessamme myös ympäri vuoden.”

Helsingin kaupungin Hyvösen lastenkodin johtaja Roope Tommila ihastelee merkittävää lahjamäärää ja kiittää Keskuspuiston Nuorkauppakamaria hyvästä yhteistyöstä.

“Joulupuu-keräys tuotti tänä vuonna lastensuojelun lapsille ja asiakasperheille yhteensä tuhansia lahjoja. Määrä on valtava, kaikki lapsemme ja nuoremme tulevat saamaan lahjan. Lahjat ovat ajatuksella valittuja ja niistä on sekä iloa että hyötyä lapsille pitkin vuotta. Lämmin kiitos Keskuspuiston Nuorkauppakamarille, yhteistyö on ollut todella sujuvaa ja mukavaa. Lähtemättömän vaikutuksen teki myös 35 vapaaehtoisen keräysavustajan motivaatio, mikä on ollut käsin kosketeltavaa niin koulutustilaisuudessa kuin keräyspisteellä ja varastossakin. Tuntuu uskomattomalta, että lastensuojelun asiakkaiden joulu saa näin monet ihmiset liikkeelle. Lahjoittajien joulumieli ja hyvä tahto löytävät Joulupuu-keräyksen avulla lasten luo tänäkin vuonna.”

Joulupuu-keräys järjestettiin vuonna 2018 yli 80 paikkakunnalla ympäri Suomen. Koko Suomen lahjamäärä oli vuonna 2018 yli 78 ooo lahjaa. 

Taru Raitio
Projektipäällikkö
Joulupuu-keräys, Helsinki 2018
joulupuu.helsinki (at) gmail.com

Joulupuu-keräys
Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry

Lehdistötiedote 10.12.2018

Perinteinen Joulupuu-keräys tuo hyvää joulumieltä sekä samalla nostaa esiin lasten ja nuorten eriarvoisen aseman

Joulupuu-keräyksestä on tullut monille ihmisille tärkeä jouluperinne ja varma tapa saada hyvä joulumieli. Joulun alla on hyvä myös muistaa, että osa lapsista ja nuorista elää joulunsa eriarvoisessa asemassa. Pelkästään pääkaupunkiseudulla on yli 10 000 lastensuojelun piirissä olevaa lasta ja nuorta. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella koululuokalla on 1-2 lastensuojelun asiakasta.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin organisoima perinteinen Joulupuu-keräys järjestetään Kauppakeskus Forumissa 13.-16.12. Joulupuu-keräys on järjestetty ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2000 ja nyt vuonna 2018 keräys järjestetään n. 80 paikkakunnalla ympäri Suomen. Joulupuu-keräyksen kantavana ajatuksena on yksityisten ihmisten sekä yritysten aito halu auttaa haastavissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja nuoria muistamalla heitä joululahjalla. Joulupuu-keräys nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoisen aseman sekä lähimmäisen auttamisen. Joulupuu-keräyksen tavoitteena on tuoda joulumieltä niin lahjan antajalle kuin sen saajalle.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin organisoiman Helsingin Joulupuu-keräyksen projektipäällikön Taru Raition mukaan Joulupuu-keräys on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

“Etenkin näin joulun alla yksityiset ihmiset ja yritykset haluavat tehdä hyvää. On liikuttavaa huomata, että keräyksellä on todellista yhteiskunnallista arvoa. Keräyksen avulla tuodaan ihmisille lämmintä joulumieltä, mutta nostetaan samalla myös keskusteluun lasten ja nuorten eriarvoinen asema. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin yhtenä päätavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti ja sitä Joulupuu-keräys todella tekee.”

Perinteiset keräyspäivät järjestetään Kauppakeskus Forumissa 13.-16.12., tuolloin kuka tahansa yksityinen henkilö voi tuoda lahjansa keräyspisteelle. Forumiin toimitetut lahjat lajitellaan Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten voimin ja toimitetaan Helsingin kaupungille Postin toimesta.

Helsingin kaupungin Hyvösen lastenkodin johtajan, Roope Tommilan, mukaan Joulupuu-keräys on tärkeä perinne Keskuspuiston Nuorkauppakamarin ja Helsingin kaupungin välillä. Tommilan mukaan Joulupuu-keräyksestä saadut lahjat lujittavat lapsen ja työntekijän suhdetta.

“Sosiaalihuollon asiakkailla saattaa olla joskus tunne siitä, että ainoastaan heillä menee huonosti. Lapset kuvaavat tärkeäksi elämykseksi sitä, että joku tuntematon ihminen haluaa antaa joululahjan juuri heille.” Tommila sanoo.

Tommila myös kertoo, että kaupungin päässä nuoret, jotka ovat itse kokeneet tulleensa autetuksi, haluavat myös itse auttaa lahjojen lajittelussa. Joulupuu-keräyksen kohteena ovat Helsingin kaupungin lastenkodit, vastaanottolaitokset, perhehoito, avohuollon lastensuojelu, sijoituksen sosiaalityö ja jälkihuollon sosiaalityö.

Lisätietoja:
Taru Raitio
Projektipäällikkö
Joulupuu-keräys, Helsinki 2018
joulupuu.helsinki (at) gmail.com

Joulupuu-keräys
Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry

Lehdistötiedote 21.12.2017

JOULUPUU-KERÄYS TEKI HUIKEAN ENNÄTYKSEN 

Nuorkauppakamareiden yli 60 paikkakunnalla järjestämä vuotuinen Joulupuu-keräys teki jälleen uusia ennätyksiä. Kansalaisten ja yritysten hyväsydämisyys tuotti pakettien muodossa jouluiloa vähäosaisille lapsille ja nuorille enemmän kuin koskaan aiemmin.

Helsingissä Joulupuu-keräys järjestettiin jo 15. kerran. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten päivystyspiste vastaanotti pelkästään Kauppakeskus Forumissa reilut 10 500 lahjaa. Merkittävän osuuden keräykseen kantoivat myös yritykset, joita oli tänä vuonna mukana yli 120. Yhteensä lahjoja kertyi Helsingissä yli 20 000.

Helsingin kaupungin lastensuojelun johtaja Saila Nummikoski iloitsee keräyksen ennätyksellisestä onnistumisesta. ”Joulupuun ansiosta työntekijöillämme oli jälleen ilo toimia joulupukin apulaisina. Lahjoja päästiin viemään kaikenikäisille lapsille ja pakettien määrä ylitti kaikki odotuksemme”.

Myös Keskuspuiston Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Iina Pulkkinen on erittäin tyytyväinen keräyksen lämpimään vastaanottoon ja saldoon.

”Kiitän sydämestäni kaikkia lahjoittajia ja vapaaehtoisiamme, joista moni oli mukana auttamassa monena päivänä tullen nopeallakin aikataululla apukäsiksi omien joulukiireiden keskellä. Joulupuu on hieno projekti ja se osoitti jälkeen voimansa”, Pulkkinen sanoo.

Iina Pulkkinen
Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö 2017
Keskuspuiston Nuorkauppakamari