Lahjoita paikkakuntasi eJoulupuu-keräykseen:

Puuttuuko paikkakuntasi listalta? Ota yhteyttä niin korjaamme asian doris@joulupuu.org

Ilkeä Krampus haluaa tuhota Joulupuun, jotta yksikään lapsi tai nuori ei saisi tänä vuonna joululahjaa! Auta meitä päihittämään Krampus lahjoittamalla eJoulupuu-keräykseen!

eJoulupuu tuo lahjan eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman lahjoja. eJoulupuu-keräys mahdollistaa rahalahjoitusten teon, sillä Joulupuu-keräyksiin ei oteta vastaan rahalahjoja, ainoastaan fyysisiä joululahjoja ja lahjakortteja.

eJoulupuu toteutetaan yhdessä Joulupuu ry:n ja Kotimaanavun kanssa. Keräyslupa RA/2020/639.

eJoulupuussa voit lahjoittaa kahdella tavalla: 

 1. Voit lahjoittaa oman paikkakunnan eJoulupuu-keräykseen! Kerätyillä varoilla esimerkiksi ostetaan joululahjoja paikallisille eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille. Paikallisten eJoulupuu-keräysten keräysaika on vuosittain 1.11.-26.12.
 2. Voit lahjoittaa Joulupuu ry:n valtakunnalliseen eJoulupuu-keräykseen! Kerätyillä varoilla tuetaan Joulupuu ry:n tekemää tärkeää järjestötyötä lasten ja nuorten eriarvoisuuden vähentämisen parissa. Joulupuu ry:n eJoulupuu-keräys on avoinna ympäri vuoden!
 3. Yritykset voivat myös tilata laskun mihin tahansa keräykseen https://link.webropol.com/s/joulupuulasku

Nämä keräykset ovat keränneet toistaiseksi eniten eJoulupuu-lahjoituksia

 1. Joulupuu Helsinki 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 15 828,00 €(79.14 %)

 2. Joulupuu Oulu Hailuoto ja Lumijoki 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 11 310,00 €(56.55 %)

 3. Joulupuu Turku 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 10 001,95 €(50.00975 %)

 4. Joulupuu Jyväskylä 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 8 250,00 €(165 %)

 5. Joulupuu Espoo 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 7 800,00 €(78 %)

Nämä keräykset kaipaavat kipeästi sinun lahjoitustasi!

 1. Joulupuu Kaskinen 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 0,00 €(0 %)

 2. Joulupuu Liminka 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 0,00 €(0 %)

 3. Joulupuu Kruunupyy 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 5,00 €(0.5 %)

 4. Joulupuu Kärkölä 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 5,00 €(0.5 %)

 5. Joulupuu Siikalatva 2023

  Lahjoita

  Kerätty: 5,00 €(0.5 %)

Kuka tahansa voi auttaa eJoulupuuta menestymään!

Olemme tehneet huikean kansion, josta löytyy jokaiselle paikkakunnalle valmiit markkinointimateriaalit. Materiaaleissa on kaksi erilaista somepostausta kuvineen, sekä juliste jota saa vapaasti tulostaa ja viedä esille julkisille ilmoitustauluille.

eJoulupuu-keräys on avoinna 26.12. saakka ja siihen asti meitä saa myös mainostaa vapaasti. Löydät vapaasti käytettäviä markkinointimateriaaleja täältä:

Lahjoittamisaikaa jäljellä:

Päivä
Tunti
Minuutti
Sekunti

Joulupuun pääkumppanit:

Joulupuu ry:lle lahjoittaminen!

Auta Joulupuuta auttamaan ja lahjoita eJoulupuu-keräykseen! Tällä keräyksellä kerätään ympärivuotisesti varoja Joulupuu ry:n tärkeän järjestötyön tukemiseen. 

Joulupuu ry on voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten hyväksi. Kerättyjä varoja käytetään Joulupuu ry:n hyväntekeväisyystyön mahdollistamiseen.

Tämän keräyksen lisäksi keräämme eJoulupuu-keräyksessä vuosittain 1.11.-26.12. varoja eri puolille Suomea eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten auttamiseen esimerkiksi joululahjojen muodossa. Autettavat löydetään Joulupuu ry:n, Kotimaanavun ja niiden yhteistyökumppanien kautta. Keräyslupa RA/2020/639.

Lahjoita täällä tai MobilePay numerolla 48595.

Yritykset voivat myös tilata laskun https://link.webropol.com/s/joulupuulasku

Joulupuu ry:n tukikeräys on avoinna ympäri vuoden, voit lahjoittaa milloin tahansa. Lahjoittaminen on helppo tapa auttaa Joulupuu ry:tä!

Joulupuu ry:n kummien eJoulupuu-kisa

Joulupuun kummit ovat joulun supersankareita ja taistelevat Krampusta vastaan keräämällä eJoulupuuhun lahjoituksia. Voit tukea omaa suosikkikummiasi taistelussa Krampusta vastaan lahjoittamalla eJoulupuuhun. Kirjoita lahjoituksen lisätiedot-kenttään suosikkikummisi nimi, eniten mainintoja saanut kummi saa valita, mille paikkakunnalle Joulupuu ry tekee 200 € lahjoituksen!

kummi-kisa

Lahjoita paikkakuntasi eJoulupuu-keräykseen:

Näin lahjoitat:

Yksityishenkilö

 • Valitse tai hae yllä olevalta listalta paikkakunta, johon haluat lahjoittaa ja klikkaa paikkakunnan nimeä
 • Toimi paikkakunnan sivun ohjeiden mukaisesti
 • Voit lahjoittaa verkkopankilla tai Mobile Paylla
 • Saat sähköpostiisi kiitosviestin. Saat mieluusti kertoa lahjoituksestasi somessa ja tägätä meidät @joulupuu / @joulupuury ja käyttää hästägejä #joulupuu #joulupuukeräys
 • Me emme koskaan julkaise listaa yksityislahjoittajista! Lisätietoja: Rekisteriseloste

Yritys

 • Voitte toimia yksityishenkilön lahjoitusohjeiden mukaan tai jos haluatte maksaa laskulla:
  • Yritykset voivat tilata laskun ja siten ohjata vaikkapa joulumuistamiset tai joulukorttirahat hyvään tarkoitukseen
 • Saatte mieluusti kertoa lahjoituksestanne omissa kanavissanne ja somessa tägätä meidät @joulupuu / @joulupuury ja käyttää hästägejä #joulupuu #joulupuukeräys
 • Joulupuu ry ei koskaan julkaise listaa yrityslahjoittajista. Jos haluatte näkyvyyttä oman paikkakuntanne keräyksen markkinoinnissa, ottakaa suoraan yhteyttä paikalliskeräysjärjestäjään. Myös yhteistyö Joulupuu ry:n kanssa on mahdollista.
 • Jos olette kiinnostuneet lähtemään Joulupuu ry:n kumppaniksi, ottakaa yhteyttä toiminnanjohtajaamme Doris Tuohimaa, doris@joulupuu.org, 040 867 9805

Mikä eJoulupuu-keräys on?

 • eJoulupuu on Joulupuu ry:n ja Kotimaanavun yhdessä toteuttama rahankeräys, jossa kerätään varoja eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten auttamiseen. eJoulupuu-keräys mahdollistaa rahalahjoitusten teon, sillä Joulupuu-keräyksiin ei oteta vastaan rahalahjoja, ainoastaan fyysisiä joululahjoja ja lahjakortteja.
 • Lahjojen ostosta ylijääneillä varoilla annetaan alueiden lapsille ja nuorille harkinnanvaraista tukea esimerkiksi harrastusten kustannuksiin, äkillisiin avuntarpeisiin tai varoilla voidaan järjestää yhteistä mukavaa tekemistä, esimerkiksi teatterireissu.
 • eJoulupuu-keräyksessä käytetään Kotimaanavun rahankeräyslupaa ja –instrumenttia. Keräyskustannukset ovat korkeintaan 15 % keräyksen tuotoista, Keräyslupa RA/2020/639. Keräyskustannuksista 1/3 ohjataan Joulupuu ry:n toiminnan kustannuksiin ja 2/3 Kotimaanavulle eJoulupuu-toiminnan kuluihin. Loput (vähintään 85 % kerätyistä varoista) ohjataan suoraan Joulupuu-paikkakunnille paikallisille keräyskohteille lahjoina, lahjakortteina tai varoina, jotka tulee käyttää paikkakunnan eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten auttamiseen.
 • S-Busineksen kanssa teemme yhteistyötä eJoulupuu-varojen saattamiseksi apua tarvitseville. Mahdollistamme paikallisille keräyskohteillemme (sosiaalitoimet yms.) pääsyn S-Business-tilillemme, jonka kautta he voivat myöntää prepaid-maksuaikakortteja lahjansaajille ja he voivat hankkia juuri haluamansa ja tarvitsemansa asian suoraan haluamastaan liikkeestä maksuaikakortilla.

eJoulupuun keräystulokset

🎄 2022 - 377 802,67€
🎄 2021 - 326 008,49€
🎄 2020 - 356 367,27€

Mikä Joulupuu-keräys on?

 • Joulupuukeräys on järjestetty ympäri Suomen jo vuodesta 2000 alkaen. Vuonna 2022 keräsimme lahjoja jo 130 paikkakunnalla! Joulupuu-keräyksellä kerätään joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille, jotka saattaisivat muuten jäädä kokonaan ilman joululahjoja. Kaikki keräykseen tuodut lahjapaketit toimitetaan esimerkiksi paikallisen sosiaalihuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille. Keräyskohteet vaihtelevat paikkakunnittain.
 • Joulupuu-keräys on voittoa tavoittelematonta toimintaa. Jokainen Joulupuu-keräys toteutetaan paikallisesti oman paikkakunnan järjestäjätiimin toimesta. Keräysten järjestämisestä vastaavat eri puolella Suomea esimerkiksi Nuorkauppakamarit, Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset, Lions Clubit tai Joulupuu ry:n yrityskumppanit. Joulupuu ry myöntää järjestämislupia ja tukee paikalliskeräyksiä. 


  Lisätietoja: Osallistu keräykseen tai lue lisää toiminnastamme

joulupuu-krampus-5

eJoulupuu keräyksen keräyskustannukset

Kaikilla ammattimaisesti toteutetuilla hyväntekeväisyyskeräyksillä on keräyskuluja. eJoulupuu-keräyksen keräyskustannukset ovat korkeintaan 15% kerätyistä varoista, mikä on tutkimuksen mukaan hyvin matala keräyskuluprosentti (lisätietoa: https://www.vala.fi/b/lahjoitusten-kayttoa-tehostettaisiin-uudistamalla-rahankerayskulujen-verotusta). eJoulupuu-keräys toteutetaan yhteistyössä Kotimaanavun kanssa käyttäen heidän rahankeräyslupaansa ja rahankeräysalustaansa. Kotimaanapu kuuluu Vastuullinen lahjoittaminen Vala ry:seen.

Keräyskulut koostuvat todennetuista Joulupuu-keräyksen järjestämiseen liittyvistä kustannuksista. Tästä osuudesta kaksi kolmasosaa menee eJoulupuu-keräystä ylläpitävälle Kotimaanavulle ja yksi kolmasosa Joulupuu ry:lle. Kaikki toiminnan kulut raportoidaan poliisihallitukselle. Keräyslupa RA/2020/639.

Kotimaanapu vastaa esimerkiksi eJoulupuu-keräyksen kirjanpidosta, lahjoitusalustan koodaamisesta ja ylläpidosta sekä rahavarojen käytön valvonnasta ja varojen jakamisen käytännön toimista.

Joulupuu ry:llä on esimerkiksi kolme osa-aikaista työntekijää, jotka tukevat paikallisjärjestäjiä ja huolehtivat kansallisten keräysten hallinnosta ja onnistumisesta ammattimaisesti. Yhdistys myös tukee paikallisia vapaaehtoisvoimin toimivia keräysjärjestäjiä esimerkiksi lähettämällä heille ilmaiseksi pakettikortteja sekä tarjoamalla heille pienimuotoista taloudellista tukea keräyksen järjestämiskustannusten (kuten paketointitarvikkeet, bensakulut, talkooeväät) kattamiseksi ja kouluttamalla heitä keräyksen vastuullisen järjestämisen varmistamiseksi.

eJoulupuu-paikalliskeräyksiä on lähemmäs 300 kpl ja niiden organisoiminen, koordinoiminen ja valvonta on iso työ. Keräysvarojen käyttöön liittyy myös iso vastuu ja väärinkäytösten ennaltaehkäiseminen on keskeisen tärkeää. Tätä toimintaa pyörittävät palkatut ammattilaiset, kun taas vapaaehtoiset keskittyvät paikallisten lahjakeräysten organisoimiseen vapaaehtoistyönä (jossa yhdistys heitä tukee). eJoulupuu-keräystä ei olisi mahdollista toteuttaa täytenä hyväntekeväisyytenä siten, että 100% kerätyistä varoista päätyisi lahjoituskohteille. Keräyskulusta kerrotaan myös lahjoituksen teon yhteydessä.

Lahjoita paikkakuntasi eJoulupuu-keräykseen:

Auta meitä auttamaan, jaa tietoa keräyksestämme myös muille