Opi ja työllisty!

Haastavista taustoista tulevien nuorten työelämäosaamisen kehittämisprojekti

 

Kerrankin työnantaja kouluttaa työn hakemisessa! Hae mukaan maksuttomaan koulutussarjaan, jonka suorittamalla saat hyvät valmiudet työelämään, työn hakemiseen, työhaastattelussa loistamiseen ja itsensä kehittämiseen.

Joulupuu ry järjestää ensimmäistä kertaa historiassaan haastavista taustoista tuleville nuorille suunnatun työelämävalmiuksia kehittävän koulutuskokonaisuuden, jonka päätteeksi on lisäksi mahdollista päästä osa-aikatöihin Joulupuu ry:lle loppuvuodeksi 2023!

Nuori - opi ja työllisty (2)

Oletko sinä 18-25-vuotias nuori työnhakija, jolla on haasteita päästä kiinni työelämään? Oletko elämässäsi kokenut itse tai kotonasi on ollut esimerkiksi seuraavaa/seuraavia:

  • vähävaraisuus
  • mielenterveysongelmat
  • ongelmat päihteidenkäytössä
  • vanhempien työttömyys
  • koulun kesken jääminen
  • koulukiusaaminen
  • oppimisvaikeudet
  • muut vaikeudet

Me Joulupuu ry:llä olemme itsekin haastavista taustoista tulleita entisiä nuoria ja ajattelemme, että se antaa meille hyvät lähtökohdat koota teille juuri sellainen koulutuskokonaisuus, jonka itse olisimme aikanaan halunneet käydä. Olemme tosi kilttejä, lämminhenkisiä ja välittömiä, pyrimme luomaan sellaisen koulutussarjan, johon on helppo osallistua ja jossa puhutaan asioista selkokielisesti ja suoraan!

Miten homma toimii?

Jokainen koulutussarjaan mukaan haluava täyttää hakemuslomakkeen netissä. Kysymme lomakkeella nimesi, yhteystietosi, ikäsi, koulutuksesi, työkokemuksesi ja lisäksi pyydämme sinulta lyhyen kertomuksen siitä, miksi haluat mukaan ja millainen taustatarina sinulla on.

Valitsemme hakijoiden joukosta 15 mukaan koulutussarjaan, ilmoitamme hakijoille 1.5. ja mukana olo tulee vahvistaa viimeistään 9.5.2023.

Kaikki koulutukset ja mahdollinen työ tehdään etäyhteydellä, tarvitset tietokoneen ja internet-yhteyden osallistuaksesi.

Koulutukset pidetään 31.5., 7.6. ja 14.6.

Koulutusten päätteeksi jokainen tekee työhakemuksen Joulupuu ry:lle ja saa mahdollisesti jopa työpaikan meiltä loppuvuodeksi 2023!

Koulutussarja huipentuu päätöstilaisuuteen 21.6., jossa jokainen saa palautetta tekemästään hakemuksesta ja valitsemme hakijoista 2-3, jotka saavat työsopimuksen ja pääsevät mukaan meidän Joulupuu-tiimiin 🙂

Lopuksi jokainen osallistunut antaa vielä palautetta meille, jotta voimme kehittyä itsekin!

 

Olet tervetullut sellaisena kuin olet! Ei tarvitse yhtään jännittää 😊

Koulutukseen haku on päättynyt!

Opi ja työllisty! -koulutukset

 

Kaikki koulutukset ja päätöstilaisuus järjestetään etäyhteydellä ja niihin voi osallistua mistä tahansa.

 

31.5. / 1. Työelämän perusteet- Mitä olet aina halunnut kysyä työelämästä, mutta ei ole ollut keneltä kysyä?

Ensimmäisellä kerralla orientoidutaan koulutuskokonaisuuteen ja tutustutaan osallistujiin.

Millainen on hyvä työntekijä? Miten töitä haetaan? Mitä minun olisi hyvä tietää työelämästä, työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista sekä muista työelämän tärkeistä asioista? Työelämän perusteet -koulutuksessa opit kaiken tämän ja pääset kysymään kokeneilta työnhakijoilta, -tekijöiltä ja -antajilta mieltäsi painavia kysymyksiä työelämän kiemuroista.

 

7.6. / 2. Työhaastattelu Masterclass - Näin nappaat haluamasi työpaikan!

Miten valmistautua työhaastatteluun? Miksi työhaastattelija kysyy tiettyjä kysymyksiä? Mitä kannattaa ymmärtää työsopimuksista, palkanmaksusta, ammattiliitoista, työttömyyskassoista ja muista työhön liittyvistä termeistä? Käydään yhdessä läpi työelämän perusasiat ja opetellaan tekemään hyvä ensivaikutelma työhaastattelussa. Annamme paljon käytännön vinkkejä ja hyviä tärppejä sekä saat vapaasti kysyä kaikkea, mikä mieltäsi askarruttaa työelämään liittyvissä asioissa!

 

14.6. / 3. Työelämän työpaja - Näin loistat työnhaussa erinomaisilla hakumateriaaleilla!

Miten rakennan hyvän työhakemuksen? Mitä kannattaa ottaa huomioon hakemuksen saateviestissä? Millainen on hyvä CV? Mitä kannattaa huomioida omassa CV-valokuvassa? Entäpä hakuvideo, miten sellainen tehdään? Työelämän työpajassa opettelemme yhdessä tekemään erinomaiset hakumateriaalit, joilla pääset todennäköisemmin työhaastatteluun.

21.6. Päätöstilaisuus

Koulutuskokonaisuutemme huipentuu virtuaaliseen päätöstilaisuuteen, jota ennen jokainen kurssiosallistuja tekee työhakemuksen Joulupuu ry:lle. Päätöstilaisuudessa jokainen hakija saa lyhyen palautteen omasta hakemuksestaan ja 2-3 parasta hakijaa saa lisäksi osa-aikaisen työpaikan Joulupuu ry:stä elo-joulukuun 2023 ajaksi. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu myös palaute, jonka jokainen kurssiosallistuja sitoutuu täyttämään päätöstilaisuuden jälkeen.

Mitä jos pääsin töihin Joulupuu ry:lle?

Valitsemme koulutussarjan käyneistä ja työhakemuksen Joulupuu ry:lle hakuaikataulun puitteissa tehneistä hakijoista 3 parasta hakijaa, jotka pääsevät osa-aikaisesti töihin Joulupuu ry:lle. Työsuhde on määräaikainen 1.8.-31.12.2023, 20 tuntia kuussa ja siitä maksetaan 200 euroa palkkaa kuukaudessa.

Työntekijän kanssa tehdään kirjallinen työsopimus, tarvitset myös oman verokortin ja tilinumeron, johon palkka maksetaan.

Työ on täysin tehtävissä etäyhteydellä ja työntekijällä odotetaan olevan käytettävissä tietokone ja internet-yhteys sekä puhelinnumero, josta hänet tavoittaa. Mikäli työhön sovitaan kuuluvaksi sosiaalisen median päivityksiä, tehdään ne omalla kännykällä.

Työnkuva sovitaan yhdessä työntekijän ja Joulupuu-tiimin kesken. Työtehtävät muodostuvat valittujen työntekijöiden vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden perusteella. Työ voi esimerkiksi olla Joulupuun somepäivitysten tekoa, erilaisia projekteja valmistelevaa taustatutkimustyötä, yhteystietojen etsimistä, paikallisten keräyskohteiden tai paikallisjärjestäjien kontaktointia, kuvankäsittelyä jne. Mietitään yhdessä parhaiten toimiva työnkuva!

Työt on mahdollista tehdä joustavasti ja saat työntekoon tukea, neuvoja ja sparrausta Joulupuu-tiimiltä koko työsuhteesi ajan. Saat tehdystä työstä työsuhteen päätyttyä työtodistuksen ja jos teet oikein hyvää työtä, annamme sinulle myös kirjallisen suosituksen! 🙌

Työsuhteen lopuksi sitoudut myös täyttämään loppupalautekyselyn, jossa kerrot omat kokemuksesi työnteosta Joulupuu ry:llä ja annat meille palautetta projektista.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Ota yhteyttä toiminnanjohtajaamme:

Doris Tuohimaa

doris@joulupuu.org

040 8679 805

Opi ja työllisty -projekti rahoitetaan Joulupuu ry:n ja Kotimaanavun yhteisen kansallisen eJoulupuu-keräyksen tuotoilla, joita kerättiin Joulupuu esittää 2021 -tapahtumassa.

eJoulupuu toteutetaan yhdessä Joulupuu ry:n ja Kotimaanavun kanssa. Keräyslupa RA/2020/639.