Joulupuu esittää: Huomisen monimuotoinen johtajuus -seminaari ja tukikonsertti!

Joulupuu ry ja Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry järjestävät yhdessä 1.12.2021 Joulupuu esittää -tapahtuman, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua eri taustoista tulevien nuorten mahdollisuuksista edetä opiskeluissaan ja työelämässään aina johtajapositioihin saakka.

Koko tapahtuma striimataan!

Hyväntekeväisyyskonsertti!

Workshop, paneelikeskustelu, keynote!

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin!

Seuraa striimiä www.joulupuu.org tai www.forum.fi nettisivuilta!

Tai lahjoita helposti MobilePaylla:

  • Avaa MobilePay ja paina maksa
  • Skannaa QR-koodi suoraan MobilePayssa
  • Tai syötä nämä tiedot sovellukseen: MobilePay-numero: 48595
lataa

Keräyksessä voit lahjoittaa varoja Joulupuu ry:n tekemään työhön eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten auttamiseksi. Joulupuu ry koordinoi ja tukee Joulupuu-keräyksiä ympäri Suomen. Lahjakeräyksiä järjestetään tänä vuonna yli 100 paikkakunnalla! Lahjoittamalla olet mukana tukemassa Joulupuu ry:n tärkeää toimintaa lasten ja nuorten parissa. (Keräyslupa RA/2020/639)

#joulupuu #lahjakeräys #ejoulupuu #hyväntekeväisyys #joulupuuesittää #johtajuus #eriarvoisuus

Ohjelma

Seminaari!

Seminaariosio klo 15-18 on kutsuvierastilaisuus. Seminaarissa on Laura Kolben keynote-puheenvuoro, paneelikeskustelu sekä workshop, jossa mietitään konkreettisia keinoja tukea eriarvoisessa asemassa olevia nuoria opiskelu- ja työuralla. Kuka tahansa voi osallistua maksuttomasti seminaariosuuteen striimin kautta!

Kyselyn tulokset!

Seminaarissa julkistetaan myös toteuttamamme "Oletko sinä ponnistanut opiskeluun tai työelämään haastavista lähtökohdista?" -kyselyn tulokset. Olemme saaneet kyselyyn yli 2000 vastausta ja luvassa onkin hyvä läpileikkaus kohderyhmämme ajatuksia, joiden pohjalta on hyvä miettiä yhdessä ratkaisuja.

Hyväntekeväisyyskonsertti!

Tule seuraamaan hyväntekeväisyyskonsertin striimausta joko www.joulupuu.org tai www.forum.fi nettisivuille! Esiintymässä huikeat BESS, Leo Luthando, Tuomas Kauhanen ja VIIVI! Konsertin juontaa Suomipopista tuttu Juho Keskitalo ja Joulupuu ry:n puheenjohtaja Doris Tuohimaa. Joulupuu ry:n toimintaa tukeva hyväntekeväisyyskonsertti on klo 18-20. Konsertissa kerätään varoja eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten tukemiseen. (Keräyslupa RA/2020/639)

 

BESS

BESS, artisti

LEO

Leo Luthando, artisti

VIIVI

VIIVI, artisti

TUOMAS

Tuomas Kauhanen, artisti

JUHO

Juho Keskitalo, juontaja

DORIS

Doris Tuohimaa, juontaja

upload_00089111

Keynote: Laura Kolbe

Euroopan historian professori Laura Kolbe on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka on tuonut esiin erilaisten luokkataustojen vaikutuksen ihmisten mahdollisuuksiin suomalaisessa yhteiskunnassa. Hän on kirjoittanut yhdessä Katriina Järvisen kanssa teokset Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa (2007) ja Sopivia ja sopimattomia - lempi, luokka ja suomalainen parisuhde (2019), joissa on käsitelty luokka-aseman vaikutusta ihmisten elämään Suomessa. Kolbe on Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Workshop

Workshopissa pohdimme kyselyssä esiin nousseiden teemojen perusteella niitä käytännön toimia, joilla haastavista oloista tulevat nuoret voidaan kannustaa hakeutumaan johto- ja/tai asiantuntijatehtäviin. Kyselyn tulosten mukaan nuoret kaipaavat mm. kannustusta, näytönpaikkoja ja johtajuustaitoja. Näiden teemojen pohjalta osallistujat kehittävät konkreettisia toimenpiteitä esim. yrityksille erilaisten sosioekonomisten taustojen huomioimiseen omassa rekrytoinnissaan sekä muussa toiminnassa. Tässä osallistujia sparraavat nuoret itse.

JTP_1094
JTP_3336

Paneelikeskustelu

Paneelissa keskustelemme siitä, miten erilaisista taustoista tulevat nuoret tekevät valintoja opiskelu- ja työuransa suhteen ja kuinka tausta vaikuttaa näihin valintoihin. Tavoitteena on löytää keinoja siihen, miten voimme rohkaista ja luoda yhdenvertaisia mahdollisuuksia nuorille perhetaustasta huolimatta pyrkiä korkeakouluun sekä johto- ja/tai asiantuntijatehtäviin. Kysymme myös, mikä on yritysten ja organisaatioiden rooli tasa-arvoisemman työelämän edistämisessä? Kuinka yritykset voivat omassa toiminnassaan parantaa työelämän diversiteettiä?  Paneelissa keskustelemassa on sekä yritysmaailman edustajia, järjestökentän toimijoita että nuoria, jotka lähtöisin haastavista oloista.

Tapahtuman mahdollistajat:

Lähtölaskenta Joulupuu esittää -tapahtumaan!

Päivä
Tunti
Minuutti
Sekunti