Joulupuu esittää 2021: Huomisen monimuotoinen johtajuus -seminaari ja tukikonsertti!

Joulupuu ry ja Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry järjestivät yhdessä 1.12.2021 Joulupuu esittää -tapahtuman, jonka tarkoituksena oli herättää keskustelua eri taustoista tulevien nuorten mahdollisuuksista edetä opiskeluissaan ja työelämässään aina johtajapositioihin saakka.

Koko tapahtuma striimattiin!

Hyväntekeväisyyskonsertti!

Workshop, paneelikeskustelu, keynote!

Tapahtuma oli maksuton ja kaikille avoin!

Striimiä pystyi seurata www.joulupuu.org tai www.forum.fi nettisivuilta!

#joulupuu #lahjakeräys #ejoulupuu #hyväntekeväisyys #joulupuuesittää #johtajuus #eriarvoisuus

Ohjelma

Seminaari!

Seminaariosio klo 15-18 oli kutsuvierastilaisuus. Seminaarissa oli Laura Kolben keynote-puheenvuoro, paneelikeskustelu sekä workshop, jossa mietittiin konkreettisia keinoja tukea eriarvoisessa asemassa olevia nuoria opiskelu- ja työuralla. Kuka tahansa pystyi osallistua maksuttomasti seminaariosuuteen striimin kautta!

Kyselyn tulokset!

Seminaarissa julkistettiin myös toteuttamamme "Oletko sinä ponnistanut opiskeluun tai työelämään haastavista lähtökohdista?" -kyselyn tulokset. Saimme kyselyyn yli 2000 vastausta, joiden pohjalta oli hyvä miettiä yhdessä ratkaisuja.

Hyväntekeväisyyskonsertti!

Esiintymässä oli huikeat BESS, Leo Luthando, Tuomas Kauhanen ja VIIVI! Konsertin juonsi Suomipopista tuttu Juho Keskitalo ja Joulupuu ry:n puheenjohtaja Doris Tuohimaa. Joulupuu ry:n toimintaa tukeva hyväntekeväisyyskonsertti oli klo 18-20. Konsertissa kerättiin varoja eriarvoisessa asemassa olevien lasten ja nuorten tukemiseen. (Keräyslupa RA/2020/639)

 

BESS

BESS, artisti

LEO

Leo Luthando, artisti

VIIVI

VIIVI, artisti

TUOMAS

Tuomas Kauhanen, artisti

JUHO

Juho Keskitalo, juontaja

DORIS

Doris Tuohimaa, juontaja

upload_00089111

Keynote: Laura Kolbe

Euroopan historian professori Laura Kolbe on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka on tuonut esiin erilaisten luokkataustojen vaikutuksen ihmisten mahdollisuuksiin suomalaisessa yhteiskunnassa. Hän on kirjoittanut yhdessä Katriina Järvisen kanssa teokset Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa (2007) ja Sopivia ja sopimattomia - lempi, luokka ja suomalainen parisuhde (2019), joissa on käsitelty luokka-aseman vaikutusta ihmisten elämään Suomessa. Kolbe on Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Workshop

Workshopissa pohdimme kyselyssä esiin nousseiden teemojen perusteella niitä käytännön toimia, joilla haastavista oloista tulevat nuoret voidaan kannustaa hakeutumaan johto- ja/tai asiantuntijatehtäviin. Kyselyn tulosten mukaan nuoret kaipaavat mm. kannustusta, näytönpaikkoja ja johtajuustaitoja. Näiden teemojen pohjalta osallistujat kehittivät konkreettisia toimenpiteitä esim. yrityksille erilaisten sosioekonomisten taustojen huomioimiseen omassa rekrytoinnissaan sekä muussa toiminnassa. Tässä osallistujia sparrasivat nuoret itse.

JTP_1094
JTP_3336

Paneelikeskustelu

Paneelissa keskustelimme siitä, miten erilaisista taustoista tulevat nuoret tekevät valintoja opiskelu- ja työuransa suhteen ja kuinka tausta vaikuttaa näihin valintoihin. Tavoitteena oli löytää keinoja siihen, miten voimme rohkaista ja luoda yhdenvertaisia mahdollisuuksia nuorille perhetaustasta huolimatta pyrkiä korkeakouluun sekä johto- ja/tai asiantuntijatehtäviin. Kysyimme myös, mikä on yritysten ja organisaatioiden rooli tasa-arvoisemman työelämän edistämisessä? Kuinka yritykset voivat omassa toiminnassaan parantaa työelämän diversiteettiä?  Paneelissa keskustelemassa oli sekä yritysmaailman edustajia, järjestökentän toimijoita että nuoria, jotka lähtöisin haastavista oloista.

Tapahtuman mahdollistajat: