Joulupuu järjestäjille

Joulupuu tuo lahjan lapselle

Joulupuun järjestäjinä toimivat pääasiassa nuorkauppakamarit eri paikkakunnilla. Keräys toteutetaan non profit -periaatteella eli kaikki osapuolet toimivat korvauksetta. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja vähävaraisille lapsille, joilla on rajallinen mahdollisuus saada joululahja. Lahjat jaetaan sosiaalitoimen lastensuojelun kautta.

Lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina kymmeniä tuhansia maanlaajuisesti. Esimerkiksi Turussa tällaisia lapsia on lähes 3 000 ja Helsingissä yli 10 000. Lastensuojelulapset elävät sijaisperheissä, lastenkodeissa tai perheissä, jotka tarvitsevat erityistä tukea sosiaalitoimelta. Lahjoja kerätään 0-18-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Ole joulun tähti ja osallistu keräykseen. Jokainen lapsi on joululahjansa ansainnut. Joulupuun alle voi kuka tahansa tuoda paketin. Se voi olla saajalleen ainoa.

Keräys suoritetaan osallistuvien yritysten omissa keräyspisteissä. Annettavan lahjan tulee olla käyttämätön – joko itse tehty tai ostettu. Lahjoihin merkitään pakettikortti, joka kertoo lahjansaajan sukupuolen ja iän.

Keräyspisteistä lahjat kuljetetaan sosiaalihuollon toimipisteisiin, joista sosiaalityöntekijät jakavat ne joulun alla lastenkodeissa ja sijaisperheissä sekä lastensuojelun avohoidon piirissä oleville lapsille. Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille sosiaalihuollon kautta ilman välikäsiä tai kuluja.

Jokainen lahjoitettu lahja tuo joulumielen jollekin lapselle!

Tänäkin vuonna Joulupuu-keräys toteutetaan kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomea. Haluatko järjestää Joulupuu keräyksen omalla paikkakunnallasi?

Ilmoittaudu

Tarkennamme tähän syksyllä 2018 ilmoittautumisohjeet Joulupuu -keräyksen järjestämiseksi omalla paikkakunnallasi.

Apua Joulupuu-keräyksen järjestämiseen:

Joulupuu-projektin projektipäällikkö 2018
Taru Raitio
joulupuu.helsinki(at)gmail.com

Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry
email: com@keskuspuisto.org