Vuoden 2016 joulupuu-keräys on päättynyt

Lehdistötiedote 23.12.2016

Nuorkauppakamareiden Joulupuu-keräys uuteen ennätykseen

MILJOONALLA EUROLLA LAHJOJA VÄHÄOSAISILLE LAPSILLE

Nuorkauppakamareiden yli 40 paikkakunnalla järjestämä vuotuinen Joulupuu-keräys teki uuden ennätyksen. Kansalaisten ja yritysten hyväsydämisyys tuotti yli 54 000 pakettia vietäväksi vähäosaisille lapsille ja nuorille. Rahaksi muutettuna keräyksen arvo ylitti ensimmäisen kerran miljoonan euron rajan.

Yksin Helsingissä Keskuspuiston Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten päivystyspiste Kauppakeskus Forumissa vastaanotti lähes kahdeksantuhatta lahjaa. Toinen mokoma kertyi yli sadan yrityksen pyyteettömästä panoksesta tuottaa jouluiloa lastensuojelun piirissä oleville alle 18-vuotiaille pääkaupunkilaisille.

-Joulu on lapsille vuoden tärkein juhla ja mitä olisi joulu ilman lahjoja. Joulupuu-keräyksen ansiosta työntekijöillämme on ilo toimia joulupukin apulaisina ja viedä joulu lahjoitetun lahjan muodossa satoihin koteihin, riemuitsi Helsingin kaupungin lastensuojelun sosiaalityön päällikkö Riitta Vartio Nuorkauppakamarin jo 14. kerran järjestämän tempauksen ennätyksellistä onnistumista.

-Lahjoittajien ohella onnistumisesta kuuluu iso kiitos vapaaehtoisillemme, joille ennätysmäärä paketteja merkitsi valtavaa työpanosta omien joulukiireidensä keskellä. On palkitsevaa huomata, kuinka paljon Suomessa yhä välitetään kanssaihmisistä, kiitteli Keskuspuiston Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö Esa Heiskanen.

Lisätietoja:
Esa Heiskanen 0400-461660
Joulupuu-keräyksen projektipäällikkö
Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry.

Joulupuu-keräys

Helsingissä on yli 10 000 lasta ja nuorta lastensuojelun piirissä. Joulupuu-keräyksen kautta pystyit antamaan lahjan lapselle, joka muuten olisi jäänyt ilman joulupukin tuomisia. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin toteuttama keräys järjestettiin Helsingissä vuonna 2016 jo 14. kertaa.

Keskuspuiston Nuorkauppakamari on toteuttanut keräyksen aina yhteistyössä Helsingin sosiaali- ja terveysviraston kanssa. Helsingin kaupungin Sosiaali-ja Terveysvirasto varmistaa lahjojen jakelun niin kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille ja nuorille kuin avohuollon piirissä oleville lapsiperheillekin. Keräys toteutetaan Forumin kauppakeskuksen lisäksi lukuisten yritysten keräyspisteissä sekä yritysten joululahjalahjoituksina. Lahjat menevät suoraan niitä tarvitseville sosiaalihuollon kautta ilman välikäsiä tai kuluja. Vastaanottajat ovat lastenkodeissa tai sijaisperheissä asuvia tai vähävaraisten perheiden lapsia. Lahjasi tuo joulumielen tuhansille helsinkiläislapsille.

Näin osallistut keräykseen

Keräyksen järjestää Keskuspuiston Nuorkauppakamari yhteistyössä Helsingin kaupungin Sosiaali- ja Terveysviraston kanssa. Keskuspuiston Nuorkauppakamari vastaa keräyksen järjestämisestä. Sosiaali- ja Terveysvirasto toimittaa lahjat saajilleen. Yritykset, jotka haluavat osallistua keräykseen voivat ottaa jo nyt yhteyttä yhteistyökumppanivastaavaan tai projektipäällikköön.

Yrityksille

Yritykset ovat tervetulleita osallistumaan joulupuukeräykseen!
Lue lisää!

Ajankohta

Keräys on nyt päättynyt – Kiitos kaikille lahjoittajille!

Keräysaika yrityksillä oli 1.-20.12.2016 ja yksityisillä lahjoittajilla kauppakeskus Forumin keräyspisteelle 16.-20.12.2016.

Keräyspaikka

Keräyksen pääpaikkana toimi Joulupuu-keräyspiste Kauppakeskus Forumissa. Kiitos Forumille hyvästä yhteistyöstä keräyspisteen järjestämisen osalta.

Yhteystiedot

Joulupuu-projektin projektipäällikkö 2016
Esa Heiskanen
joulupuu2016(at)gmail.com

Joulupuu-yhteistyökumppanivastaava 2016
Jeni Suhonen
joulupuu2016(at)gmail.com

Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry
email: com (at) keskuspuisto.org

Lahjavinkit

Lahjan antaja päättää itse, mitä haluaa antaa lahjaksi Joulupuu-keräykseen. Joskus voi kuitenkin olla vaikeaa miettiä mikä olisi sopiva lahja? Apuja lahjan valitsemiseen löydät alla vuosittain julkaistavasta vinkkilistasta. Listalle on kerätty lahjoja, joita lapset ovat itse ehdottaneet, sekä lahjoja joita on viime vuosina lahjoitettu keräykseen. Keräykseen annettu lahja voi olla myös aivan jotain muutakin. Päivitämme ensi vuoden 2017 keräystä varten taas uuden listan – Kiitos kaikille palautetta antaneille innokkaille Joulupuu-lahjoittajille!

Lahjojen tulee olla uusia ja Joulupuulle tuotaessa valmiiksi paketoituja. Paketin päälle tulee kiinnittää lappu, josta ilmenee lahjansaajan sukupuoli, ikähaitari ja mitä lahja sisältää. Jos lahja sopii sekä pojalle että tytölle, voi sen mainita pakettikortissa. Näillä tiedoilla lahja osataan ohjata sopivalle lahjansaajalle. Helsingin Sosiaali ja -Terveysviraston viraston työntekijät poistavat lapun ennen lahjan antamista eteenpäin ja laittavat tilalle henkilökohtaisen joulutervehdyksen. Pääosin samaa käytäntöä noudatetaan myös muilla paikkakunnilla

Viime vuosina on Helsingissä ollut pulaa erityisesti 11-17-vuotiaiden lasten lahjoista, koska heitä on eniten lastensuojelun piirissä.

Ikä 0 – 1 vuotta

POIKA & TYTTÖ

Ikä 2 – 4 vuotta

POIKA & TYTTÖ

Ikä 5 – 7 vuotta

POIKA & TYTTÖ

Ikä 8 – 10 vuotta

POIKA & TYTTÖ

Ikä 11 – 17 vuotta POIKA

Ikä 11 – 17 vuotta TYTTÖ

Keräyksen järjestää

 

Kumppanit 2016

 

Lahjoja 2016 keränneet yritykset

 

Lisäksi 2016 keräyksessä oli mukana kymmeniä yrityksiä jotka eivät halunneet nimeänsä julki.